Wat ik doe / Hoe ik doe

Vitaliteit staat voor levenskracht.

Levenskracht krijgen we door onze batterijen bewust en zorgvuldig te onderhouden. De vraag is alleen hoe je dit doet en wat zelf kunt doen dit zo te krijgen of te behouden? Daarvoor is een goede balans nodig. Ik zorg voor de voorwaarden, jij zorgt voor je eigen balans!

Weer snel terug in beweging. Ik adviseer, begeleid en behandel stoornissen in de houding en/of het bewegen. Dat kan bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten, maar ook na gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, de bloedvaten, de longen, het hart en de huid. Geen enkele patiënt is hetzelfde. De behandelmethode maken we op maat.

Ik heb oog voor de totale mens. Klachten hebben invloed op je gedrag. Ik neem dit mee in het stellen van de diagnose en het maken van een behandelplan. Een meerdimensionale benadering, ofwel benadering op zowel psychogeen, emotioneel en fysiek vlak.

Ik streeft er naar samen met jou de primaire oorzaak van de klachten te analyseren en je te begeleiden met het oplossen daarvan. Inzicht in je klacht(en) en de ontstaanswijze, adviseren waar nodig en behandelen. Wanneer de oorzaak van de klachten buiten mijn werkterrein ligt zal ik in overleg met jou kijken naar een multidisciplinaire aanpak.

We beginnen met een intakegesprek om te achterhalen wat de klachten zijn. Daarna een fysiotherapeutisch onderzoek. Ik probeer de eigenlijke behandeling direct te starten.

Naast algemene fysiotherapie kun je bij mij ook terecht voor:

  • Sportgerelateerde fysiotherapie
  • Medical Taping (ook hooikoortsklachten)

Vitaliteit betekent “levenskracht” en wordt gevoed door samenwerking van:

  • een fysiek deel (FQ)
  • emotioneel deel (EQ)
  • mentaal deel (IQ)
  • spiritueel deel (SQ)

Vitaliteit laat je beseffen dat je leeft, maar laat je ook voelen wanneer er een gebrek of disbalans is. Zie de delen als verschillende levensbatterijen die kunnen leeglopen en moeten worden opgeladen.

Vitaliteit kun je sturen, door je bewust te zijn van de processen van lichaam en geest. Samenwerking binnen de delen halen het maximale uit je leven en zorgen voor de juiste energie.

Vanuit mijn (levens)ervaring als fysiotherapeut en leefstijlcoach en door mijn geloof en kennis in gezondheidspreventie, heb ik een weg gevonden dat mij vitaliteit optimaal laat ervaren.

Ik kan je begeleiden tot een gezonde leefstijl. Als Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Coach beschik ik over kennis en vaardigheden dat jou inzicht in gezond gedrag vergroot.

Een gezonde leefstijl is aan te leren. Je dient dan wel te weten wat gezond gedrag inhoud. Mijn ervaring en kennis geven je inzicht in:

  • zorg voor fysieke gezondheid; regelmatig bewegen en/of sporten wat je leuk vind, binnen je verantwoorde grenzen en dit volhouden
  • zorg voor een mentale gezondheid; balans in denken, handelen en doen
  • zorg voor een emotionele gezondheid; evenwicht in gevoelens en uitingen
  • zorg voor spirituele gezondheid; (in)zicht over wie je bent en wat je wilt in het leven

Voor een wetenschappelijk verantwoord gezondheidsuitgangspunt, maak ik gebruik van een gezondheidsmeting, de VitCheck. Als NLP Practitioner kan ik bijdragen aan je mentale en emotionele gezondheid. Vanuit mindful handelen geef ik ingangen over zelfinzicht en groei.

In samenspraak maken we een passend programma, zodat je gemotiveerd naar reëel haalbare doelen kunt werken. Overgewicht, slaapstoornissen, burn-out, gewrichtsklachten, onrust zijn uitdagingen dat aangepakt kunnen worden.

Mooier en effectiever is natuurlijk wanneer je vanuit preventief oogpunt je leefstijl nu al naar een gezond(er) peil wilt brengen. Uitgangspunt is dan "ik heb nog geen klachten en wil dit zo lang mogelijk zo houden"!

Als leefstijlcoach werk ik naar preventieve integratie en zoek ik met jou naar een passende levensstijl.

Ik adviseer je vooraf aan de modules een VitCheck af te laten nemen. Dit is een nulpuntmeting, waardoor je na verloop van tijd je vorderingen kunt zien. Verder dien je een sportmedische gezondheid verklaring te ondertekenen.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of behandelingen?

Contact gegevens

Arnhemseweg 89
6991DL Rheden
T: 06 537 59 118
E: info@zorgvoorvitaliteit.nl
BIG-nummer: 0903494504
KvK: 56638051
AGB-code: 04-120481
AGB-code ZvV: 04-024469

Praktijk open

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zat en Zon
08.00 - 13.00
08.00 - 17.30
08.00 - 21.00
08.00 - 17.30
07.30 - 13.00
in overleg
Openingstijden zijn in overleg passend te maken.