Tarieven

Als Zorg voor Vitaliteit streef ik naar onafhankelijkheid. Ik heb contracten met zorgverzekeraars, maar ben zeer terughoudend met het verstrekken van gegevens. Ik zal nooit iets verstekken aan derden zonder eerst met u te overleggen! Zorgverzekeraars krijgen onder het mom van “kostenbesparing” steeds meer grip op zorgverleners en hun praktijkvoering:

Zij bepalen de prijs van een behandeling. Daardoor wordt ik gedwongen om voor iedere verzekeraar een verschillend tarief in rekening te brengen voor precies dezelfde behandeling.

De huidige contracttarieven zijn dusdanig dat hierdoor de duur van 1 behandeling ernstig onder druk komt te staan. Ook is het met deze tarieven niet meer mogelijk om in jezelf en je vakkennis te investeren door middel van scholing. Een uitholling van het vak is het gevolg.

Zij eisen recht op inzage in de patiëntenadministratie van de zorgverlener wanneer zij daar aanleiding toe zien. Dit gaat in tegen het beroepsgeheim en kan een inbreuk op je privacy betekenen.

Zij stellen het afnemen van bepaalde vragenlijsten door de zorgverlener bij de cliënt verplicht en eisen gegevens hieruit op. Hierdoor bemoeit de verzekeraar zich in toenemende mate de met de inhoud van de zorg, in mijn visie een zeer onwenselijke ontwikkeling. Ook verstoort het de behandelrelatie tussen therapeut en cliënt.

Zij stellen een onuitputtelijk aantal regels aan de zorgverlener voor het indienen van declaraties, invullen van vragenlijsten, meedoen aan enquêtes etc. Dit zorgt voor zoveel administratieve belasting, dat het ten koste gaat van de tijd en aandacht voor de cliënt.

Zorg voor Vitaliteit stelt het belang van de cliënt voorop: voldoende tijd en aandacht voor de fysiotherapie en coaching. Zo kan ik onafhankelijk kwaliteitszorg en specialistische coaching aanbieden. Mijn fysiotherapeutische vakkennis en coach handelen zijn up-to-date.

Voor 2019 gelden de volgende tarieven
Consult Fysiotherapie volledig vergoed (afhankelijk van de verzekeraar)
Intake Fysiotherapie en onderzoek €50,00
Consult Fysiotherapie 60 minuten €65,00
Consult Fysiotherapie 30 minuten €35,00
Consult Fysiotherapie aan huis 60 minuten €80,00
Consult Fysiotherapie aan huis 30 minuten €45,00
Telefonisch consult €17,50
Basis VitCheck vanaf €60,00
Consult Coaching 60 minuten €75,00
Consult Coaching second opinion tarief afhankelijk van de gekozen module(s)/specialist
Vit(Top)Coaching 90 minuten €250,00
VitFulness individueel 45 minuten €45,00
VitFulness groep (min. 4 pers.) 45 minuten €7,50 pp
VitWandeling/VitFiets (min. 4 pers.) 45 minuten €7,50 pp

De duur van een coaching is gemiddeld een uur, omdat dit meer effect sorteert. Als ik meer tijd heb, of denk nodig te hebben, dan krijg je die ook. Dit zonder extra kosten.

Betaling

De behandeling wordt direct of kan contant, aan het eind van de afspraak worden betaald. In uitzonderlijke gevallen kun je verzoeken om aan het eind van de maand per bank overschrijving te betalen. Je ontvangt altijd een gespecificeerde nota, die je kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polisvoorwaarden krijg je het bedrag waar je recht op hebt terugbetaald. Kijk hier voor meer informatie over de vergoeding van je behandelingen.

NB: Niet tijdig afgezegde afspraken of niet nagekomen afspraken komen altijd voor eigen rekening, dit omdat het voor mij dan niet meer mogelijk is om iemand anders in te plannen op die tijd. De kosten hiervoor zijn 100% van het behandeltarief. In 2019 is dit €35,00 per behandeling.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of behandelingen?

Neem contact op