Fysiotherapie

Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt stoornissen in de houding en/of het bewegen. Dat kan bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten, maar ook na gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, de bloedvaten, de longen, het hart en de huid. Aangezien geen enkele pati├źnt hetzelfde is, wordt er een behandelmethode op maat gemaakt.

Een goede fysiotherapeut onderscheidt zich doordat hij oog heeft voor de totale mens, welke meer is dan een optelsom van allerlei onderdelen; hij beseft dat klachten altijd invloed hebben op het gedrag van iemand en neemt dit mee in het stellen van de diagnose en het maken van een behandelplan. Wij noemen dit de meerdimensionale benadering, ofwel benadering op zowel psychogeen, emotioneel en fysiek vlak.

De fysiotherapeut streeft er naar om samen met u de primaire oorzaak van de klachten te analyseren en u te helpen met het oplossen daarvan. Dit kan middels het inzicht geven in uw klacht(en) en de ontstaanswijze, advies te geven en waar nodig te behandelen. Indien de primaire oorzaak van de klachten buiten het werkterrein liggen van de fysiotherapeut, treedt hij met u in overleg over een eventuele multidisciplinaire aanpak. Tijdens een eerste consult zal er gestart worden met een intakegesprek om te achterhalen wat de klachten zijn. Daarna zal er een fysiotherapeutisch onderzoek volgen, waarna de eigenlijke behandeling pas gestart zal worden.

Naast fysiotherapie kunt u bij mij ook terecht voor:

  • Sportgerelateerde fysiotherapie
  • Medical Taping

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of behandelingen?

Neem contact op