VitGewicht

Afvallen is geen kwestie van het volgen van een dieet, het voor een periode moeten afzien of het zoeken naar alternatieven, waar je eigenlijk niet achterstaat. Een gezond gewicht krijgen en behouden is zoeken naar een leefwijze wat bij je past. Waar je volledig achter kunt staan, wat dicht bij jou zelf ligt en waar je blij en gelukkig van wordt. Een gezonde leefwijze houdt in dat je gebalanceerd eet en leeft. Dus niet vullen, maar voeden! Dus niet even voedsel naar binnen werken, maar mindful genieten en hier de tijd voor nemen.

Verder is voldoende en goed bewegen een essentieel onderdeel. Door het zoeken naar wat jou leuk en passend lijkt, wordt bewegen een feest i.p.v. het moeten afzien. Dus doen wat je energie geeft! Deze combinatie maakt dat het effect alleen maar groter wordt met de kans op een blijvend succes.

VitGewicht kan individueel gegeven worden, maar het werken met deelgenoten geeft een extra krachtige impuls. Je voelt je dan ondersteund en meer begrepen. Tijden zijn in overleg te maken.

Wanneer je graag wilt afvallen, om hiermee je gezondheid te verbeteren, kan ik je begeleiden. Ik heb ervaring in individuele trajecten, alsmede in groepsverband. Door mijn opleiding als Geïntegreerd Leefstijl Interventie (GLI) Coach heb ik inzicht in voeding en mentale processen en weet als fysiotherapeut, als geen ander wat het effect van training op het lichaam is. Deze combinatie maakt het succesvol behalen van je doelen groter. Om de kans nog meer te vergroten werk ik samen met een diëtiste en voedingsdeskundige:

Helen van der Meijden - Voedingdadvies en Leefstijlcoaching

Ik heb Voeding en Diëtetiek gestudeerd aan de Hogeschool in Nijmegen. Dat was eigenlijk een logisch gevolg van mijn vroege interesse voor gezonde voeding, die er “met de paplepel al ingegoten is”.

Na vele jaren te hebben gewerkt als diëtist in een ziekenhuis, bij de thuiszorg en in mijn eigen praktijk heb ik mij gedurende de tijd dat de kinderen klein waren vooral gericht op mijn gezin met vier kinderen.

Omdat het werken met en over voeding toch blijft kriebelen heb ik mij de laatste jaren vooral gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met overgewicht in een multidisciplinair team. Steeds weer blijkt hoe moeilijk het is om gedrag blijvend te veranderen, hoe belangrijk het is om heldere en reële doelen te stellen en hoe diverse aspecten met elkaar samenhangen.

Ik heb gemerkt hoe lastig het soms is om, in de drukte van een gezin en werk, toch tijd vrij te maken om te sporten. Maar ik heb ook gemerkt hoe fijn het is om je fit en vitaal te voelen.

Om meer kennis te krijgen van bewegen en coachen heb ik de opleiding tot leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid gevolgd. Deze opleiding brengt voeding, beweging en ontspanning bijeen, gericht op blijvende gedragsverandering. Aanvullend heb ik een cursus mindfulness gedaan en een cursus voor kinderobesitascoach.

Mijn visie is dat een gezonde leefstijl kan bijdragen aan gezondheidswinst. Als leefstijlcoach wil ik u daarbij graag ondersteunen. Mijn motto? Gezonde leefstijl? Doen!

Marjolein Postma - Plan-Fit: Live, Love, Laugh

Winnen is verliezen (Henk Postma)

Door mijn werk als kinderverpleegkundige heb ik in de afgelopen jaren gezien hoe met name door maatschappelijke verwachtingen, de leefstijl van veel gezinnen is veranderd. Door de drukte van alle dag zijn we de weg een beetje kwijtgeraakt in wat een gezonde leefstijl nu eigenlijk is. We weten wel dat een appel gezond is alleen waarom? En altijd een appel is ook weer niet vol te houden. Wat is dan wel die balans tussen goed en lekker eten, voldoende bewegen en ontspanning?

Ik ben gezondheidscoach en kindergezondheidscoach. Daarvoor heb ik de volgende opleidingen succesvol afgerond, Verpleegkundige, kinderverpleegkundige, gewichtsconsulent, kindergewichtsconsulent, Aandachtgerichte cognitieve gedragstherapie, Emotie-eten, Coachingsvaardigheden en Orthomoleculair voedingsadviseur. Hierdoor kan ik jou nog beter adviseren over goede voeding specifiek voor jou gezondheid. In '99 schreef ik mijn scriptie over "ondervoeding bij overvoeding", een onderwerp dat de afgelopen jaren steeds actueler is geworden.

Het is mijn uitdaging om samen met jou (en/of je gezin) te komen tot jouw gezond, gelukkig en energierijke leven. Kinderen, jongeren en volwassenen hierin mogen coachen zorgt voor enthousiasme, inspiratie en motivatie!

"Wat je ook gelooft of droomt, begin ermee."

Marjolein Postma-Stoop